Platges i zones de bany

Platges i zones de bany


 

El Servei de vigilància i socorrisme treballarà, perquè les platges siguin segures i es respecti la normativa sanitària en vigor. Les platges de Palma tindran també serveis d'accessibilitat per garantir que tothom pugui gaudir del bany en les millors condicions de qualitat i seguretat.

Les platges del municipi de Palma (Cala Major, Can Pere Antoni, Ciutat Jardí, Cala Estància i Platja de Palma i la zona de bany del Passeig Molinar) estaran vigilades i amb serveis d'accessibilitat amb el següent horari:

 23/3-31/4 11:00-17:00
 1/5-30/6  11:00-19:00
 1/7-31/8  10:00-19:30
 1/9-30/9 10:00-19:00
 1/10   10:00-18:00
 2/10-31/10 10:00-17:00


Durant totes aquestes hores, les platges comptaran amb vigilant socorrista, torre de vigilància i de senyalització (amb les corresponents banderes: verda, groga o vermella; per informar de les condicions meteorològiques o altres circumstàncies que puguin alterar la seguretat del bany i l’ús de la platja). Així mateix, el servei de vigilància i socorrisme compta amb altres elements de suport per garantir la seguretat dels usuaris de la platja (embarcacions de suport, lloc de socors, ambulància pròpia...). A més a més, igual que l'any passat, es col·locaran cartells i s'informarà a les persones usuàries de la platja de la normativa sanitària que s'apliqui en cada moment.

Totes aquestes platges, tal i com estableix la legislació, compten amb el seu corresponent Pla de Salvament, amb indicació de tots els elements de seguretat necessaris, procediment de vigilància, infraestructures de serveis, material de rescat i autoprotecció, pla d'evacuació, etc. A més a més, les platges Cala Major, Can Pere Antoni, Ciutat Jardí, Cala Estància i Platja de Palma comptaran desde l'inici de temporada amb serveis d'assistencia al bany per garantir l'accessibilitat i que qualsevol persona pugui gaudir del bany.

Les 5 platges compten amb punts de bany assistit amb passarel·les d'accés, cadires adaptades al bany, plataforma de repòs i ombra, socorrista de suport, crosses d'ajuda a la mobilitat adaptades al bany, lavabo i dutxa adaptats, sempre dins l'horari de prestació de serveis. Aquestes prestacions estan acreditades amb el certificat de Bureau Veritas de serveis d’accessibilitat universal a les platges. No és necessari demanar cita prèvia per fer ús d’aquest servei, encara que és recomanable.

A més d'aqueste platges, a Palma hi ha 6 zones de banys catalogades, que no compten amb serveis fixos ni vigilància continuada, però sí disposen d'un servei de vigilància dinàmica i un procediment d'emergència i evacuació. Es tracta de les àrees de bany, Cala Gamba, Cala Nova, es Carnatge, el Penyó, les roques de Cala Major i Son Caios. Les platges compten amb la corresponent senyalització informativa dels serveis disponibles, ubicació i horaris.

Es recorda que es pot consultar qualsevol dubte al telèfon d'informació municipal 010 i en cas d'emergència contactar directament amb els socorristes o al telèfon 112.

El servei municipal de salvament i socorrisme de l'Ajuntament de Palma, posa a disposició dels usuaris i visitants l'aplicació per a telèfons mòbils PLATGES DE PALMA, on podràs trobar informació útil per a gaudir de les platges i zones de bany, així com estar al corrent de les possibles incidències.

Botó_app platges 50x50 App Palma Platges

Platges i zones de bany Platges de Palma amb bandera blava (+ info)

Carta de compromisos del Servei de Platges

Data darrera modificació: 28 de juny de 2024

Platges

Platges

Zones de bany

Zones de bany

Publicador de continguts