Informació de la ciutat

Informació de la ciutat

Banner Informació de la ciutat

PALMA, UNA EXPERIÈNCIA PER A TOT L'ANY

Palma és una ciutat viva, acollidora i cosmopolita. Oberta a la mar, la seva façana marítima manifesta un enorme poder forjat a través dels segles, amb la Llotja, el Palau de l'Almudaina, la Catedral i el Far de Porto Pi (el tercer en actiu més antic del món). Però més enllà del seu valor històric, en el seu interior batega el ritme frenètic d'una urbs moderna i dinàmica, que lluita per mantenir el seu prestigi com a destinació de referència a la Mediterrània.

Cultura, patrimoni, gastronomia, compres, lleure, sol i platja... Palma agrada i està de moda. L'oferta és variada i de qualitat, capaç de satisfer el paladar més exigent de qui l'escull com a destí per a les seves vacances, tant d'estiu com de les escapades de cap de setmana o "city-breaks" que ha aconseguit trencar l'estacionalitat.

Però Palma té altres atractius que la fan encara més irresistible, l'esport i la naturalesa. Dos incentius que, al costat d'unes condicions climatològiques inigualables, converteixen la capital balear en un objectiu prioritari per a milers de visitants, especialment europeus. Dins del municipi s'allotgen joies com la Serra de na Burgesa, el bosc de Bellver o el Parc Nacional Marítim Terrestre de Cabrera, espais naturals i públics que permeten la pràctica d'esports a l'aire lliure, com el senderisme o la bicicleta de muntanya, o el simple i senzill plaer de l'observació del paisatge, amb la seva fauna i flora autòctona.

A més, existeixen esdeveniments esportius que, repartits al llarg del calendari, dinamitzen la ciutat i la projecten a l'exterior. La Palma Marató, la Mallorca Challenge Ciclista (que ja ha arribat a la seva vint-i-cinquena edició), la Copa del Rei de Vela i el Trofeu de Vela Princesa Sofía congreguen milers d'esportistes de primer nivell que, gràcies al seu talent i atractiu mediàtic, acaben per convertir-se en ambaixadors de la nostra ciutat.

Palma és una ciutat hospitalària i educada. Gràcies a l'esforç compartit de ciutadans i institucions, aconseguim mantenir la seva imatge i millorar-la, si cap, en neteja i seguretat. Perquè aquesta ciutat vol ser un referent turístic internacional. Per la seva posició estratègica a la Mediterrània, a una hora de vol de les principals capitals europees, és un objectiu prioritari per a aquells viatgers que busquen viure experiències, en contacte amb el patrimoni i l'entorn natural, i més enllà del sol i de la platja.

Població de Palma en data 1 de gener de 2022: 454.145 habitants

Data darrera modificació: 28 de febrer de 2024