Publicador de continguts


Els tallers de l'EMT col·laboren amb PalmaActiva per a la formació de deu joves en el marc del programa "SOIB Jove"


8 / d’agost / 2024


Deu alumnes completen la seua formació teòrica amb pràctiques de reparació mecànica i de xapa als tallers de l'EMT Palma i es preparen per a incorporar-se al món laboral

Palma, 8 d'agost de 2024.- PalmaActiva, en col·laboració amb l'EMT, està formant deu joves en el camp de manteniment i reparació de vehicles per a la seva futura inserció en el món laboral.
Aquests joves, amb edats compreses entre els 16 i 30 anys, realitzaran 11 mesos de formació remunerada per a poder obtenir el Certificat de professionalitat de manteniment d'elements no estructurals de carrosseries de vehicles. Si acaben satisfactòriament el curs obtindran el títol de nivell II, la qual cosa equival a haver aprovat l' ESO.


La formació, integrada dins el programa "SOIB Jove Formació i Ocupació", es divideix en diversos blocs que inclouen continguts específics sobre electromecànica, reparació d'elements mecànics, sintètics i no estructurals. Els alumnes aprenen a desmuntar i muntar diferents elements del vehicle, reparar-los i donar-los tractaments, com el d'òxid o soldadura, instal·lar elements adhesius o reparar llunes, entre d'altres.


Després de la formació teòrica, els alumnes realitzen les pràctiques sota la supervisió dels tècnics del taller de l'EMT i d'Ana Atienza, tècnica especialista en automoció: "El primer és netejar la peça per a poder identificar el dany, reconéixer quin és el material utilitzat, triar les eines, l'utillatge i els components necessaris per a la reparació", explica Atienza.

Futura inserció laboral


En paral·lel a la formació teòrica i la seva aplicació pràctica, aquests joves disposen d'acompanyament i orientació per a la seva futura inserció laboral.  


Maite Gil és la tècnica especialista en atenció pedagògica i responsable d'organitzar la formació i ferr els contactes amb empreses, visitar-les, gestionar entrevistes i apuntalar els processos d'inserció laboral d'aquests joves.


"Els feim un itinerari individualitzat, els ajudam a preparar el seu currículum, a presentar-se socialment, i tractam de donar-los competències transversals essencials a l'hora de cercar feina i per a la vida laboral. A més, des del programa es fomenta que els joves es formin més enllà del programa establert apuntant-se a cursos complementaris, siguin presencials o en línia, i ampliant la seva formació, tant amb recursos interns de Palma Activa com externs, d'altres entitats", hi afegeix Maite.


Des de la direcció de l'EMT Palma es valora de manera positiva la seva participació en aquest programa, ja que permet formar futurs professionals que, alhora, realitzen un treball efectiu per a l'empresa. És un compromís que repercuteix en totes les parts implicades i les beneficia, apunten.

 

Data darrera modificació: 8 d’agost de 2024