Publicador de continguts

Carnet

 

Com puc fer-me el carnet de biblioteques?
Tens dues opcions:
•    El pots fer presencialment a la biblioteca més pròxima emplenant la inscripció i presentant el teu DNI. Te'l faran al moment.
•    Pots sol•licitar-lo a través del correu electrònic a la biblioteca que desitgis enviant-hi les dades necessàries. A l’hora de recollir-lo hauràs de firmar la sol•licitud i mostrar el document acreditatiu.


Què es necessita?
Un document acreditatiu: DNI, NIE, passaport, carnet de conduir o permís de residència, amb indicació de l'adreça postal. Cal que facilitis el teu telèfon i el teu correu electrònic.
Els menors de 14 anys necessiten una autorització firmada pel pare, la mare o tutor legal i dur el DNI/NIE si en tenen. La butlleta d'autorització s'ha d'emplenar a la biblioteca.


He de recollir-lo personalment?
Sí, perquè cal firmar la butlleta i en el moment de recollir-la el personal de la biblioteca et mostrarà els espais i els serveis, i respondrà qualsevol pregunta sobre el funcionament que vulguis formular.


És gratuït?
Sí, és totalment gratuït.


Per a quines biblioteques em serveix el carnet?
El carnet és vàlid per a les biblioteques de la Xarxa Municipal de Palma i les de la Xarxa del Consell de Mallorca.

 

He perdut el carnet de la biblioteca. Què he de fer?
Temporalment es poden fer préstecs amb un document acreditatiu. Per a fer un duplicat cal que t’adrecis a la teva biblioteca amb el DNI i et faran un altre carnet. En cas de pèrdues reiterades es cobra una taxa segons l’ordenança fiscal vigent, excepte que es tracti d’un robatori. En aquest cas et faran un duplicat del carnet de franc si presentes la denúncia.

 

Un altre usuari pot utilitzar el meu carnet?
El carnet és personal i intransferible. El seu mal ús pot provocar la suspensió del servei. Només els pares poden fer ús del carnet dels seus fills/es per retirar en préstec documents adreçats al públic infantil. En cas de malaltia o incapacitat posa’t en contacte amb el personal de biblioteques. 

 

Per quant de temps és vàlid el carnet de la biblioteca? Quan caduca?
El carnet (la targeta física) té una validesa de 10 anys i es pot renovar a la biblioteca actualitzant les dades de contacte. 
 

M’he traslladat a viure a Mallorca per una temporada llarga. Em puc fer un carnet de la biblioteca?
Sí, els desplaçats de llarga durada han d’indicar el domicili temporal a Mallorca i se’ls proporciona un carnet temporal.

 

Per a què serveix el PIN del carnet?
Amb el PIN pots accedir a la teva fitxa d’usuari del CABIB i fer tràmits com reservar llibres, renovar-los o veure la llista de llibres prestats per la biblioteca. També et servirà per a accedir als serveis en línia EBIBLIO i EFILM.

Data darrera modificació: 11 d’agost de 2023