Publicador de continguts

Concha Jerez · Interacciones


Imagen_/documents/39170/14879713/2018-SOLILOQUIOS+COTIDIANOS-MADRID-CentroCentro+mejor.jpg/9085037a-f4ac-9da8-adf2-767c7afb439b?t=1721643615831

Concha Jerez és una de les figures més importants de l'art contemporani espanyol, distingida amb el Premi Nacional d'Arts Plàstiques i el Premi Velázquez, amb una extraordinària trajectòria d'exposicions a museus i galeries, nacionals i internacional, entre les quals destaca la seva retrospectiva en el Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofía (2020).

Les instal·lacions de Concha Jerez tenen un caràcter més crític que èpic, encara que recorren, certament, a aquesta interrupció de les emocions i, en general, dels convencionals "judicis de gust". La interferència haver de ser entesa com un procés d'estranyament deliberat que conclou amb la voluntat d'intervenir en espais concrets.

 

 


 

Inter-acciones planteja una revisió de treballs “performatius” de Concha Jerez. Hereva de l’“esperit de Fluxus”, admiradora de la concepció musical de John Cage i, per descomptat, creadora inter-media, du  més desenvolupant, des dels anys setanta, un projecte estètic en el qual la qüestió del temps és crucial. El 1984, Concha Jerez va sentir la necessitat de dotar de visibilitat les seves accions, la primera de les quals a Alboorg (Dinamarca), que poden donar lloc a performances públiques o a peces (sorgides de processos privats o íntims) que són gravades en vídeo o documentades fotogràficament. Aquesta exposició en el Casal Solleric, comissariada per Fernando Gómez de la Cuesta i Fernando Castro Flórez, és la primera revisió que es du a terme de les obres de Concha Jerez que tenen la performance com a eix vertebrador.

 


 

Inter-acciones és la primera exposició individual de Concha Jerez a Palma que permet comprendre els aspectes principals del seu imaginari crític, i aborda qüestions com la manipulació dels mitjans de comunicació, la banalització quotidiana, la necessitat de mantenir l'impuls utòpic, la resistència a l'oblit o, en general, els límits de la subjectivitat que, a vegades, condueixen a l'acte-censura. Les instal·lacions i obres seleccionades han estat triades acuradament per a compondre una interferència artística emplaçada en un diàleg amb les sales de la planta noble del Casal Solleric.

 


 

 

Què queda del conceptualisme? Concha Jerez i Fernando Castro dialoguen

Cicle Converses pendents

 

  • Dia: 15 de maig
  • Hora: 17:00 h
  • Lloc: Espai Educatiu Guillem Cifre de Colonya
  • Activitat gratuïta

 

El dia 15 de maig l'artista va conversar a l’Espai Educatiu Guillem Cifre de Colonya d’Es Baluard Museu amb Fernando Castro Flórez, filòsof, comissari d’exposicions i crític d’art.

Què queda del conceptualisme? és una conversa prèvia a l’exposició individual de Concha Jerez titulada Inter-acciones i comissariada per Fernando Castro Flórez y Fernando Gómez de la Cuesta que s’inaugura durant la Nit de l’Art el 21 de setembre 2024 fins al 8 gener 2025 a la Planta Noble del Casal Solleric.
 


 


 


 

Duració:

Des del 21 / de setembre / 2024fins el 8 / de gener / 2025

Dies: Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte, Diumenge
Localitat: Palma
Lloc de celebració:

Planta Noble / Casal Solleric

Preu: Gratuït

Galeria Multimèdia

Data darrera modificació: 26 de juliol de 2024